Hjemmedyrket te

20130323-103419.jpg

For et par år siden bestemte jeg meg for å dyrke min egen te. Jeg googlet for harde livet, fant ut at den ikke kan stå ute, men kan funke inne og bestilte frø. Tefrø er som små nøtter med hardt skall, og de skulle legges i kokende vann, files på med neglefil og en hel haug annet før man sådde.

Short story: det funka ikke.

Googlingen fortsatte og jeg kom over camelliaforeningen. De hadde tefrø som var klargjort for såing og jeg bestilte fem stykker. Fire spiret. To ga jeg til mammaen min, to beholdt jeg selv. En av mammas døde, en av mine døde.
Sånn her så de ut i fjor omtrent på denne tida:

20130323-112523.jpg

Og her er den altså. Ett år gammel, og den er i ferd med å gå fra pinne med blader til busk. Men sjøldyrka te er nok allikevel et stykke frem i tid. Te lages av nye skudd og da må det være såpass mange av dem at planten tåler å miste noen.

Tålmodigheten må øves på, med andre ord.

20130323-112859.jpg

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.