Twisted bunnies

20130328-134537.jpg

Til påskedrageeggene bør man ha rundstykker, ikke sant? Jeg fant denne påskeharerundstykkeoppskriften på Pinterest, og fant ut at den måtte jeg prøve meg på. I oppskriften ser dere også hvordan de skulle se ut. Mine? Vel, de kommer tydeligvis fra den innavlede delen av slekta påskeharen ikke snakker så mye om.

Jeg brukte oppskriften fra linken sånn omtrent, her er de medsammensvorne. Jeg hadde ikke vanlig hvetemel, så det ble ca 1/3 siktet spelt og 2/3 siktet rug. Emmeret fikk jeg ikke bruk for.

20130328-134045.jpg

Hev deigen til dobbel størrelse, rull ut rundstykker og klipp ører. Her tror jeg cluet er tålmodighet og fingernemhet. For å ikke glemme etterheving. Klipp ører, og form dem til litt så de ikke blir djevelhorn. Det er ikke lett å forme rundstykkedeig, syns jeg. I oppskriften står det heller ingenting om etterheving, men muligens det er lurt altså.

20130328-134223.jpg

For her er hva som skjedde. De sprakk opp og antok interessante former. Litt Ringeren fra Notre Dame, en dæsj killer rabbits from outer space med et bittelite dryss av Deliverance.

20130328-134318.jpg

Men gode var de, både med syltetøy og brunost. Og sikkert også med drageegg.

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.