Teaccessories

Jeg er en tedame. Når man sier det sånn ser jeg for meg flagregevanter, trommekurs og asymmertriske øredobber. Kaffe er tøft, te er femi og litt raddis. Men det er jo jeg også, egentlig. En gang leste jeg at det var en diger faux pas å takke nei til kaffe i jobbintervjuer, noe som gjorde at du kunne miste muligheten til å få den jobben. Om det er det som er utslagsgivende tror jeg ikke at jeg vil ha den jobben. Kanskje ikke tilfeldig at rådet kom fra en BI-kilde?

Jeg drikker kaffe også, men da fra ordentlig kaffemaskin, og med (soya-)melk. Traktekaffe ser jeg ikke vitsen å kaste bort tid på. Ikke oliven heller. Sånn når jeg er i gang med de kulinariske innrømmelsene, mener jeg.

Da jeg var liten dro vi alltid innom tehuset Black Cat i Grensen (eller svarte katta som vi i min raddisfamilie kalte det), og bestillingen var alltid den samme: En stor pose earl grey med blå blomst. Lukta er lagret i minnebanken. Den flotte logoen også.

Jeg elsker tebutikker, og besøker alltid Five o´clock Tea og Eshans og Pappas Tehus når jeg er i Malmø. I Ålborg har de Kronen, en te- og kaffesjappe med to eldre damer som pakker alt i gråpapir, med fine hyssingsløyfer på og skriver tenavnene i snirklete håndskrift.

20130428-125143.jpg
Aller, aller best liker jeg te i løsvekt, som den tesnobben jeg er. Om dagen har jeg dilla på grønn kokos chai fra Dina Tea, som fåes kjøpt blant annet på Friends Fair Trade i Mathallen og i Storgata i Oslo, LiBe i Birkelunden og i deres egen nettbutikk.

Men jeg har et par kuliariske innrømmelser her også. Jeg elsker den ultrabillige rooibos-poseteen fra Sør-Afrika.

20130428-125336.jpg

Den finnes ikke eksklusiv, men den er utrolig god. For litt siden drakk jeg opp den siste posen, og siden ingen jeg kjenner skal til Sør-Afrika med det første så har jeg erstattet den av denne løsvektsteen jeg fant på Supreme Roastworks her om dagen. Også den fairtrade!

20130428-125445.jpg

I tillegg til selve teen er jeg en sucker for fine bokser og morsomme teklyper. Jeg fikk noen flotte, gamle bokser av min svigermor (jada, jeg ser at en av dem er en kaffeboks). Den japanske er kjøpt i den japanske paviljongen i Epcot Center i Florida. (For øvrig den beste souvernirsjappa jeg noensinne har vært i. Japansk popkultur så langt øyet kan se!) Den inneholder den gode fruktteen The des infants fra Palais des Thes. Husets yngste medlem liker den godt, og har den ofte med på turdager på skolen.

20130428-125602.jpg
Etter at teen er ute av boksen slutter ikke moroa. Se på disse to fantastiske te-infuserne? Her gjelder beauty before function, jeg innrømmer det. Tekjennere mener at te ikke skal puttes i slike lukkede containere, da får den ikke rom til å utvide seg nok og slippe smakene. Men jeg fyller de bare halvfulle, og tenker at de er bra nok for meg.

20130428-125651.jpg

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.