Hallo parsellen, er du der?

På denne tiden av året pleier potetene og løken være i jorda, bringebæra beskåret, parsellen gravd opp og gjødslet og minst en grilling unnagjort. I år har knapt telen gått, og jeg har ikke gjort noenting annet enn å stikke innom så vidt og se. Ikke var det så mye å se på egentlig. Den er der ennå. Det er mye dødt ugress som må graves opp, vi må bygge støtte til den ville bjørnebæra så naboparsellen slipper å få lange, stikkete grener veltende over sine planter (tornefri, du liksom), vi må gjødse og bestemme om vi skal ha pallekarmer eller ikke.

20130503-113111.jpg

Selv om sesongen er sen i år, og alt virker litt motløst, så var det hyggelig med en tur bortom. Det var fint å møte igjen andre parsellgartnere man ikke har sett siden i fjor høst, høre andres planer, og få et overblikk. I fjor fikk jeg litt iris av parsellnaboen, og hun fikk litt dyprøde liljer av meg. Irisen har noen nydelige frøhus, og jeg gleder meg til å se den i full blomst.

20130503-112952.jpg

Ellers er det godt å vite at hvis all else fails; så har vi rabarbra. Den overlever alt, og den vokser seg stor og fin hvert år. Jeg har prøvd å bake med den hvert år, men de eneste som liker resultatet er meg selv og min far, så vi har konkludert med at rabarbra er en gammeldags greie som tydeligvis ikke tiltaler unge ganer. Jaja, mer til meg!

20130503-112931.jpg

 

 

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.