Se torsken!

I går var vi på hytta og tok en liten fisketur. Det vil si; Poden fisket med sin farfar, mens farmor og jeg skravlet og så på. Dette var podens første fisketur på egenhånd, og etter å ha dratt opp en tangklyse, en sluk og noe metallskrot fikk han jammen meg en fisk! En lekker torsk*. Under en time senere var den spist.

Først sjekket jeg ut Aschehougs Store Grillbok, forfattet av den svenske kokken Paul Svensson, men jeg hadde ikke riktig krydder og heller ikke en så stor torsk som oppskriften trengte. Jeg valgte å bake fileten på grillen i folie i stedet, sammen med noen dråper olivenolje, bringebærbalsamico, ramsløk, salt og pepper. Nam!

20130510-090559.jpg

* Jeg fikk høre etterpå at torsken i indre Oslofjord er utrydningstruet (men ikke fredet ennå), så neste gang blir det catch & release. Men makrellen, den gleder vi oss til!

Grilled newly fished cod

put the filets in foil with a tea spoon olive oil, balsamic vinegar (mine with a raspberry taste), wild garlic, salt and pepper. Bake on the grill until it is done!

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.