Fra pinne til busk

20130616-122350.jpg

Tebusken min er i ferd med å bli en liten busk, ikke bare en pinne med blader på.

I fjor på denne tiden flyttet den ut på parsellen, siden vi skulle en måned til USA og jeg ikke hadde noen til å vanne. Egentlig følte jeg det var litt overkill å hyre inn noen til å vanne en eneste plante, og tenkte at den sikkert ville like litt villmarksliv i sommerferien. På den tiden hadde jeg to bittesmå teplanter, og den ene syns villmark og friluftsliv var fantastisk og vokste seg stor og sterk, den andre var tydeligvis litt mer av den sutrete divatypen, og døde kort tid etter sommerferien.

Miss storogsterk tok med seg noen meitemark inn som jeg oppdaget ved en omplanting rundt juletider, og de fikk bo i en potte i gangen til varmere dager. Jeg fikk nemlig vite at de kunne stjele for mye næring fra planta når de måtte bo sammen i en liten pottehybel.

I hele vinter har planta vært en pinne med blader på, det har kommet et nytt sett med blader sånn cirka en gang i måneden, men så plutselig i mai; bæm! Sideskudd! Mange! Nå er den en plante på ca 50 centimenter i høyden, den liker å dusje skikkelig i badekaret i ny og ne, og pinnen har fått bark. Og nå ser jeg at det kommer nye skudd opp fra rota. Bare halvannet år igjen nå, så kan jeg høste min egen te.

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.