Turister i egen by: by vs. villmark

Vi pusser opp badet i sommer og har derfor hjemmeferie i år og tester ut lokale tilbud vi burde besøkt for lenge siden.

Popsenteret
Ligger på Schous plass, lett å komme til med trikk og buss. Fire etasjer med musikkhistorie. Veldig hyggelig og hjelpsom dame i skranken! Omtrent det første man går på (etter flippermaskinen) er et lite lekerom med sklie, en tv-skjerm med klipp bra barne-tv gjennom tidene, to iPader med musikkspill, bøker og trommer. Bare synd lyden fra iPadene blander seg med barne-tv-loopen som igjen overdøves av TVene i inngangspartiet med diverse musikere som ønsker velkommen. Og det er i grunn problemet med hele senteret. Det er altfor mye lyd som sloss om plassen og ender med å slå hverandre ihjel. Man vandrer gjennom en saus av lyd servert gjennom høyttalere med for mye diskant og man orker ikke fordype seg i materialet som er utstilt. Synd, fordi det er mye interessant og morsomt historisk materiale.

Poden sto lenge å lette i lydklipp og videoer med ulike norske artister, spesielt var Knutsen og Ludvigsen, samt Jokke en hit, til hans mors store glede.

20130704-144645.jpg

Personlig skulle jeg ønske utstillingen om punk, hiphop og house dykket litt dypere enn de tre intervjuloopene som gikk, men det var et morsomt gjensyn.

Etterhvert hadde både liten og stor vondt i hodet og vi tok heisen ned i første etasje for å spille litt pop-flipper. Veldig kul flipper!

Vi kommer garantert tilbake, men jeg håper det jobbes med å isolere lydklippene fra hverandre slik at man virkelig kan høre dem. Jeg gleder meg til å se flere temautstillinger og neste gang prøver vi å bli med på en av de mange sommeraktivitetene.

Tryvann sommerpark

20130704-143624.jpg
Vi har også prøvd mer villmarkske aktiviteteter på Tryvann, i Oslo Sommerpark. Samme sted som alpinsenteret, men med klatrepark og sykkelløype i stedet. Vi skulle klatre og hadde kjøpt billetter på nett på forhånd (20 kroner billigere) og fikk utlevert hjelm og klatresele. Tuslet ned til klatreområdet hvor vi fikk hjelp til å ta på klatreselen og et lite kurs i teknikk og sikkerhet.

Vi begynte med den enkleste løypa og avanserte gradvis. Tre av løypene er for 110 cm eller høyere, og resten for 140 cm. Alle barn under 12 må være i følge med en voksen gjennom løypene, og i den vanskeligste må man være 16 før man klatrer alene. Mest kø i løypene for de minste, men ikke plagsomt. Det er ikke et sted for dem med høydeskrekk, men klarer man å svelge den unna er det riktig så gøy! Jeg skal innrømme at jeg plutselig fant en godt gjemt høydeskrekk oppi et tre, ca 10 meter over bakken. Ikke visste jeg at jeg hadde det, så det kom litt bardus. Jeg greide å fullføre, men måtte stå over den høyeste løypa. Sønnen min er totalt fryktløs og er virkelig den kuleste og tøffeste kidden jeg vet om. Han syns det var gøy å «falle» litt av hinderne slik at han kunne dingle litt i selen, den vesle gærningen. Jeg derimot, løftet aldri mer enn en fot om gangen, så på hinderne hvor man egentlig skulle hoppe fra platform til platform, der balanserte pysemamma seg bortover vaierne mens hun klamret seg til tauene.

Løypene består av ziplines og ulike hindre som klatrevegger, husker, nett og en rekke annet.

20130704-143724.jpg

20130704-143907.jpg

Området har grillhytter og piknikbenker så her er det lett å tilbringe hele dagen. Vi var der i 6,5 timer tilsammen. Har dere glemt mat har Godt Brød en vogn med drikke, bakevarer, pølser og burgere, men det er rimelig dyrt. Flott utsikt er det også.

Tips: ikke ha på klær du er redd for. Jeg, teiteurbanistaen, fikk en rift i buksa mi, og kvae på jakka. Sko med godt grip er en fordel, endel av plankene kan være litt glatte.

20130704-143834.jpg

I dag er både poden og jeg støle under armene, og jeg har litt blåmerker nedover beina. En treningsøkt utenom det vanlige!

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.