Norsk krabbe møter safaripasta

I helgen spiste jeg deilig krabbesandwich på Vulkanfisk i Mathallen, og to dager etter leste jeg Spiselandslagets deilige oppskrift på krabbepasta. Så derfor har jeg bare tenkt på krabbe siden. Krabbesushi, krabbemos, krabbekaker …

Så i dag bestemte jeg meg for å teste krabbepasta omtrent som spiselandslagets sin. Noen justeringer måtte gjøres underveis, siden jeg ikke husket oppskriften i butikken og orket ikke google den frem, og magen min er ikke så god venn med fete melkeprodukter. Jeg gjorde derfor følgende:

Satte på en kjele med safaridyrfullkornspasta (Barnet vil gjerne ha det. Æsj, who am I kidding? Det er jeg som liker pasta i gøyale former og kjøper det.)

Deretter varmet jeg opp litt olivenolje og slang oppi et knust hvitløksfedd. Jeg bruker sånn hvitløkspresse. Det var veldig faux pas en periode uten at jeg helt har funnet ut hvorfor. Men jeg bruker det altså og syns det er praktisk. Sammen med hvitløken surret jeg et par teskjeer med knust koriander. Jeg hadde ikke persille og gikk derfor for en litt mer asiatisk twist. Evt. mexikansk. Koriander er poppis overalt!

Etter korianderen fulgte innmaten i krabbeskjellet, jeg varmet alt, klemte over litt sitron og tok det til side. Blandet i to teskjeer av en dansk økomajones som har blitt sunget til av antroposofer under tillagingen eller noe sånt og voila, ferdig!

Ingredienser:
Pasta
1 ss olivenolje
1 knust hvitløksfedd
2 ts knust koriander
ett skjell med krabbekjøtt
2 ts majones
1 skvis sitron
salt pepper

Prøvde å dandere pent på en tallerken med avocado, agurk, spirer og et dryss salt og pepper, men det så egentlig litt haugete ut. Pent bestikk har jeg i hvertfall! Og retten var smaskens.

20130821-182131.jpg
…….

Pasta with crab

Pasta of your choice (mine was whole weat safari animals)
1 table spoon olive oil
1 smashed garlic clove
2 tea spoons chopped cilatro (mine was from a glass)
1 shell with cooked crab meat
2 tea spoons mayonaise
1 squeeze of lemon
salt & pepper

While boiling the pasta, heat a table spoon of olive oil. toss in the galic and cilantro, make sure it does not burn. Put in the crab meat and heat it. Pull the pan aside, mix in mayo, lemon juice and salt and pepper to taste. Mix with the cooked pasta and serve with avocado, cucumber and fresh sprouts.

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.