Fra tørre fileter til saftig pulled chicken

Å kalle dette en oppskrift er vel egentlig å ta i, med kun tre ingredienser, hvorav en er en ferdigkjøpt saus, men-men. I use the term loosely.

I sommer skulle vi grille en hel masse kyllingfileter, men de var dessverre ikke tint i tide. I desperasjon ble de stappet i ovnen og stekt der, med det resultat at de ble knusktørre og ingen ville spise dem. Jeg syns det var for ille å kaste 7 kyllingfileter, og la dem i fryseren.

I går tok jeg dem ut, slang dem i trykkokeren sammen med nesten et helt glass barbecuesaus fra Superbra og en blokk frossen kyllingkraft fra en tidligere trykkokt kylling. Sikkert rundt 2-3 dl. På med lokket, timeren på 30 sekunder og viola! En halv time senere kunne jeg dra kyllingfiletene fra hverandre og blande det med sausen til deilig, saftig pulled chicken. Jeg er så fan av trykkokeren min, altså! Et av mine beste kjøp, indeed.

Middagen i dag besto dermed av Podens yndligsrett; pannekaker, og pulled chicken er virkelig godt fyll. Restene er frosset i porsjonspakninger til deilige lunsjer utover høsten.

Et dryss fra boksen med lønnesukker ble brukt på dessertpannekaka. Smaker som lønnesirup, bare litt mer konsentrert. Jeg har kjøpt India TreeStiLiMAT i Son, mulig de fører merket andre steder også. India Tree har mange fine dekoreringsprodukter til kaker, blant annet konditorfarger laget av plantefarger. Sukkerproduktene deres er fair trade.

20130903-210207.jpg

…….
Saving dry cooked chicken breasts into a juicy pulled chicken
7 cooked chicken filets (mine was frozen)
1 cup BBQ-sauce of your choice
1 cup chicken broth (I used frozen)

Plop it all into the pressure cooker, set the timer for 30 minutes and cook. Use natural release method. Take the chicken out and use two forks to pull the meat apart. Mix with the sauce and serve with buns or crépes. Any left overs can be frozen in meal size bags.

If you don´t have a preassure cooker, put it all in a regular stove top casserole and let it simmer until meat easily can be torn apart, probably a few hours. Make sure it does not dry out.

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.