Søndagslappefrokost og en tefloninnrømmelse

20130908-110933.jpg

Når lørdagsmiddagen var take away fra vår supre lokale indiske restaurant må nesten søndagsbrunsjen bli rislapper. Risen er krydret og passer perfekt til rislapper. Det er litt vanskelig å gi en oppskrift, siden jeg bare slumper, men det blir noe slikt:

Kokt ris (denne gangen ca 2.5 dl, smaksatt med karve)
2 egg
Mel (jeg brukte en blanding sammalt hvete og siktet hvetemel)
Melk
1 ts vaniljesukker (jeg var så heldig å ha litt hjemmelaget som var en gave fra tidligere parsellpartner; Lydia)
1 klype flaksalt
1/2 ts kardemomme

Hell risen i en bolle. Gjør ikke noe om det er litt indisk saus på. Knekk to egg over, og bland godt sammen. Bland i vaniljesukker (siden det er helg), salt og kardemomme. Deretter alternerer du melk og mel til ønsket konsistens, som litt tykk pannekakerøre med ris oppi. Ikke så tynn at risen bare synker til bunns, ikke så tykk at det blir striper etter sleiva når du rører.

Stek!

Jeg har noen fantastiske pannekakeformer, blant annet Mikke Mus som vi kjøpte i Disney World i fjor sommer, og en rekke ulike Star Wars-former. Men jeg skal innrømme at det er litt pesete å bruke dem, så det blir bare et par stykker hver gang. Mikke er i silikon og slipper røra lettest, men silikonen setter litt smak. Stormtropperen i metall setter ikke smak, men røra setter seg fast og det er litt pirk når man skal snu den. Mikke fikk en plopp blåbærsyltetøy og stormtroppern et dryss lønnesukker. Nam!

Ellers, jeg må komme med en tefloninnrømmelse. Når noen har snakket varmt om teflonpanner har jeg skreket (inni meg) «sacrelidge!» og pekt på dem med bulende øyne (inni meg). Jeg har elsket mine støpejernspanner til alt som skal stekes. Men så kjøpte jeg en teflonpanne på salg. Og den er fantastisk. Til pannekaker i hvertfall. Jeg er solgt.

20130908-110949.jpg

…….
Tiny pancakes with leftover rice

1 cup boiled rice (I used left overs from indian take away, spiced with cumin seeds)
2 eggs
Flour ( I used a mix of all purpose and whole wheat)
Milk (any kind will do)
1 tea spoon vanilla extract or vanilla sugar
1 pinch of maldon salt
1/2 tea spoon cardamom

Put the rice in a bowl ang mix with the eggs, vanilla, salt and cardamom. Mix in flour and milk until you reach a usual pancake batter concistence.

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.