Kakepyntsprinklekanelbolle

Husets yngste medlem fylte ni år i dag, og mye av gårsdagens kveld gikk derfor med til baking. Utfordringen var som følger: Hva starter man dagen med som er a) såpass søtt slik at det gir feiringsfølelse, b) ikke så søtt at man går rundt som en speedfrik resten av dagen (ønsker du den effekten kan du spe på med litt Toblerone ved siden av. Har jeg hørt) og til slutt c) kunne fryses slik at man ikke spiser seg kvalm på kake i tre dager på rad. I vår familie har vi landet på at løsningen er kanelboller. Da kunne jeg bruke 3/4 av oppskriften til vanlige boller som poden kunne ta med på skolen, og 1/4 til kanelboller til frokost og fryser.

Boller og kanelboller er godt. Men de er jo ikke sånn «Juhu! Party!» liksom. Derfor tenkte jeg at jeg kunne spice dem opp med litt flerfargede kakesprinkler i deigen, etter å ha sett mange fine eksempler på regnbuespettede kaker på Pinterest. Superlekkert!

Vel, om du vil at det skal bli superlekkert skal jeg gi deg følgende tips:
1) ikke kjøp de billige, norske kakepyntsprinklene fra matbutikken. Du trenger noe gjennomfarget, amerikansk og fullt av E-stoffer.
2) ikke ha dem i for varm bolledeig. Resultat: De smelter og fargen forsvinner.
3) ikke ha dem i for våt bolledeig. Resultat: De smelter og fargen forsvinner.
4) det hjelper ikke å ha i hele posen. Resultat: om du har bommet på punkt 1, 2 og 3 hjelper ikke mengde.
5) om du finner noen få gjenværende sprinkler som riktignok er gjennomfargede, amerikanske og fulle av E-stoffer innerst i skapet: Ikke ta dem i. Det gir ikke helt samme effekt med 12 fargepunkter fordelt på 40 boller og 10 kanelboller og barna kan tro at det er plastikkbiter (har jeg hørt).

Så da kanelbollene skulle strøs med sukker og kanel var jeg ganske desperat. Det eneste som var igjen i skapet var noen blå og selvlysende grønne delfinsprinkler og noen svarte, hvite og brune kusprinkler (kusprinkler!). Ikke lekre regnbuefarger. Delfinene var gjennomfargede, amerikanske og fulle av e-stoffer (og frankly litt mer interessante enn kusprinklene) så når de ble blandet med sukkeret og kanelen og rullet sammen inni kanelbollene (og kanelbollene puttet i Star Wars-muffinformer) så beholdt de både farge, og delvis form. Men blå og selvlysende grønne delvis smeltede delfinsprinkler er ikke like lekkert som regnbuefargesprinkler altså.

Men godt var det, og både bursdagsbarnet og andre som smakte var fornøyd. Men neste gang, da! Da blir det regnbuebonanza.

20131029-194628.jpg

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.