Beam me up, Barbie

Vintage- og tegneseriebutikker sto høyt på agendaen i løpet av sommerens Floridaferie. I en riktig støvete, overfyllt utgave av førstnevnte fant jeg Star Trek Barbie & Ken. Siden vi pusser opp har de ikke fått en skikkelig hedersplass ennå, men etter å ha funnet et bilde på pinterest som viste hvordan man kunne gjøre Barbie mer dydig (!), måtte jeg finne dem fram igjen.

Bildet viste at man med hjelp av neglelakk kan male undertøy på Barbie, siden det tydeligvis er et problem for noen at hun er naken. Spesielt ille var det visst om små guttebarn skulle komme over nakenbarbie. Jeg trodde først det måtte være en spøk. Som barn av søttitallet er jeg vant til at Barbies urealistiske proposjoner ble problematisert, men at mangelen på undertøy skulle være vanskelig har virkelig ikke slått meg.

20130309-101208.jpg

Jeg måtte selvsagt sjekke tilstanden til mine dukker, som begge kommer med støpeplastundertøy fra produsentens side. Jeg følte meg litt teit der jeg skrellet av Barbies nettingstrømper og røde truser, og Kens bukser (han trengte tydeligvis ikke noe ekstra undertøy i tillegg til det støpte) for å ta bilde av deres svært lite anatomisk korrekte underliv.

Når jeg ser nærmere på endel av barbiene som har fått gjennomgå neglelakkmetoden for å bli mer «modest» så har de faktisk samme type støpt undertøy. Problemet er visst at det er hudfarget og ikke langt nok ned på lårene. Tenk at dette er et issue i dag, men ikke var det på femti- og sekstitallet.

20130309-101848.jpg

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.