Verdens Mest Perfekte Juletrefot

Juletreføtter, ass. Finnes det noen fine? Da vi begynte med juletre kjøpte mannen en diger, øgli sak på Rema 1000. Den holdt masse vann, hadde en slags låsemekanisme til forveksling lik en revesaks, og alt dette rammet inn i grønn plast. Masse grønn plast. Det er den styggeste juletrefoten i historien. I de 7-8 årene vi har hatt juletre har jeg hver eneste desember trålet internettet etter noe man kan pakke inn verdens styggeste juletrefot i, uten hell. Vi er ikke på chabby chic-baggen og kan derfor ikke ha en striesekk eller sinkbøtte. Amerikanerne har ofte noe de kaller et tree-skirt de slynger rundt sine utgaver av verdens styggeste juletrefot, men jeg har ikke funnet noen jeg har likt spesielt godt. De har enten vært for rustikke, for lappeteppete, for lilla, for motsatt slik jeg vil ha. En gang fant jeg en sy- og broderingspakke til et sånt treeskirt med Elvis på, men fornuftig nok har jeg ikke kjøpt den. Jeg ville jo aldri sydd den.

I fjor gikk heldigvis verdens styggeste juletrefot i stykker, den begynte nemlig å lekke. Glad og fornøyd kunne jeg endelig pælme den, og tenkte at nå skulle jeg bruke hele 2013 på å finne Verdens Fineste Juetrefot. Men tenker man på juletreføtter i februar? Nei. Mai? Juni? Juli? Nei, nei og nei. Heller ikke i oktober eller november. Men i desember, da gjør man det. Problemet er at det finnes ikke mange fine juletreføtter. Det er en grunn til at amerikanerne har funnet opp disse treskjørtene, altså.

Men plutselig en dag, så var den der. Verdens Fineste Juletrefot. Fra femtitallet. Med snømenn på. På auksjon. Jeg la inn bud. Ingen bød i mot meg og jeg trodde at Verdens Fineste Juletrefot skulle bli min, til en uanstendig billig penge. Auksjonens siste dag kom, og noen bød over meg! Wuut!? Juletrefoten var jo MIN! Jeg kunne jo ikke la noen stikke av med MIN juletrefot! Så jeg måtte selvsagt by i mot. Og gå over det jeg egentlig hadde satt som min egen makspris. Men juletrefoten ble min! Ikke akkurat uanstendig billig, faktisk heller nesten det motsatte.

Men den er min. Og perfekt.

20131226-222055.jpg

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.