Det er squashsesong igjen!

Hvert år så er det samme dilemma. For mye squash. Luksusproblem, egentlig. Og kanskje du spør deg; hvorfor planter hun så mye squash da? Jo, fordi det er et safe bet. Når alt feiler, kommer squashen. Selv med bare to planter får man nok til å fø en bygård. Squash i seg selv er ganske kjedelig, og jeg er dermed alltid på let etter nye oppskrifter. Til baking funker det brillefint, og jeg har bakt mange zucchini breads, som egentlig er en krydderkake med revet squash.

I dag jeg har prøvd noe annet. Etter å ha vært på ferie en måned (mer om det senere) og deretter på Øya nesten en uke var det virkelig nødvendig med en parselltur. Tre digre squash ventet på meg, sammen med både rødbeter, urter, tomater og gulrøtter.

Derfor ble det bakedag. Jeg er litt lei av krydderkakevarianten, og ville finne noe med sjokolade. Jeg fant en oppskrift på nett som virket kul, og satte i gang. Men etter en måned på ferie og en uke på Øya så er ikke kjøkkenskapene nødvendigvis oppdatert med alt man trenger. Etter en uke på Øya hadde jeg heller ikke så lyst til å handle, så oppskriften måtte tilpasses litt. Noe av melet ble byttet ut med mandelmosen som var igjen etter at jeg laget mandelmelk (Nam! Mer om det også senere), sukkeret ble en blanding av perlesukker og honning, og på grunn av mandelmos i stedet for mel, så tok jeg også litt mindre olje. Nøttene glemte jeg og derfor drysset jeg dem bare over, og i bunnen av nøtteposen var det en god del nøttestøv. Jeg tenkte at nøttene skulle synke nedi, men det gjorde de ikke, så jeg drysset litt perlesukker også – tekakestyle, på toppen.

Ingredienser:
1 kopp hvetemel
1 kopp mandelmos (ca, jeg målte ikke)
1 kopp sukker (jeg brukte perlesukker, fordi det var det jeg hadde)
3/4 kopp kakaopulver
1/2 kopp honning (jeg brukte en lys variant)
1 ts kanel
1 ts bakepulver
2 ts bakingsoda
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
4 egg
1 kopp nøytral olje
3 kopper revet squash

valnøtter, om du vil

Bland det tørre i en bolle, tilsett resten og bland godt. Hell over i en smurt form, dryss nøttene over og evt. litt perlesukker og stek midt i ovnen på 175 grader i ca en time, eller til den er gjennomstekt.

IMG_9077.JPG

Elin

Maksimalist. Urban. Reiseentusiast. Retroromantiker. Kitsch.